View Project

Adequat

De moderne webshop voor houtwerk op maat

Design

Interaction

Over Adequat

Sinds 1990 staat Adequat bekend als gespecialiseerd familiebedrijf in duurzaam meubelhout. Tijdens de pandemie voelden zij de noodzaak om de webshop op de schop te nemen. Daarom stelden ze een team samen met specialisten, waaronder Webworx, om een moderne en gebruiksvriendelijke webshop te bouwen.

Services
  • Webshop
  • Webdevelopment
  • Webdesign

Actief brainstormen

Webworx analyseerde samen met andere specialisten de huidige webpagina’s en data. Met een uitgebreide check onderzochten we de sterktes, verbeterpunten en kansen. Tijdens dit dynamische proces deelden we actief ideeën en was er ruimte om te brainstormen. Deze onderzoekfase bracht verhelderende inzichten, die we verwerkten in wireframes. Op basis daarvan gingen we in de testomgeving alle functionaliteiten testen totdat alles naar behoren werkte.

De focus op de customer journey

Uit onderzoek bleek ook dat de customer journey geoptimaliseerd moest worden. Er is gefocust op alle fasen – van winkelen in de webshop tot de tijd na aankoop. Door koppelingen te integreren konden we de webshop gebruiksvriendelijker maken. Een voorbeeld om de customer journey te optimaliseren, is ‘active campaign’. Na een bestelling komen consumenten terecht op een gepersonaliseerde pagina met bestelinformatie, productadvies en aanbevolen producten. Door de geïntegreerde koppeling werd dezelfde informatie en verdere verzendupdates automatisch in hun e-mail verstrekt. De stijl van de e-mail voorzag Webworx ook van Adequat’s huisstijl voor merkherkenning en continuïteit van hun branding.

Gebruiksvriendelijkheid op maat

Om de gebruiksvriendelijkheid van de website te bevorderen, integreerde Webworx een tool voor het op maat bestellen van houtwerk. Zo krijgen klanten een gepersonaliseerde ervaring waarbij ze hun voorkeuren in kunnen vullen. De tool toont vervolgens het gewenste houtwerk met bijbehorende producten en een prijsindicatie. Dit ondersteunt consumenten in hun klantreis en zorgt voor een persoonlijke klantbeleving.

Blijven optimaliseren voor een verhoogd bereik

Door het teamwork van experts en het diepgaande onderzoek zorgde dit webtraject voor positieve uitkomsten. De website had meer bereik, werd organisch beter gevonden en ontving meer conversies. Webworx is al jaren partner van Adequat en door regelmatige evaluatiesessies ondersteunen wij hen met verdere optimalisatie van de webshop. Denk aan het implementeren van productreviews, verbeterde templates en relevante productfilters.

Geïnteresseerd?

Jeroen Denissen

Founder & Developer

Jeroen ontwikkelde zijn eerste website meer dan 20 jaar geleden en startte in 2006 zijn eigen bedrijf. Hij houdt er nog steeds van om toffe dingen te bedenken en innovatieve code te ontwikkelen!