Het voordeel van een eigen server; we kunnen de configuratie specifiek afstemmen op de klant (en hoeven geen rekening te houden met anderen). Webworx heeft op het moment een van de snelste NGINX en LiteSpeed servers in elkaar gezet voor de hoogst mogelijke haalbare performance voor jouw websites. Daarnaast hebben we deze servers ook voorzien van razendsnelle server based caching, CDN en een Web Application Firewall (WAF). Hierdoor hoef je geen “zware” caching of security plugins op je website te gebruiken (zie ook deze tips: Plugins die je WordPress website kunnen vertragen).

Ook voor internationale sites kan een VPS een uitkomst bieden. Doordat wij het hardware-gedeelte door een betrouwbare partner laten verzorgen kunnen we eenvoudig jouw server plaatsen in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland, V.S., Canada of Japan.

Is Performance hosting (managed VPS) iets voor mij?

In vrijwel ieder geval zal je website een stuk sneller zijn dan op onze shared hosting. Hoe sneller je website, des te beter je website zal scoren in zoekmachines. Moet jouw website dus “zo snel mogelijk zijn”, dan is het zeker slim om deze optie te overwegen. Heb je een grote/drukbezochte website of webshop, dan kun je deze extra rekenkracht sowieso goed gebruiken.